Aktuelle kull

 

ÅRETS KULL HAR FORLENGST FLYTTET UT, MEN HER KAN DERE LESE LITT OM TIDEN DERES HER.

 

Vi forventer glade, sunne og rasetypiske valper både eksteriørt og bruksmessig, og vi ønsker oss valpekjøpere som vil sette pris på dette. Fortrinnsvis ønsker vi oss valpekjøpere som vil være aktive med sine hunder. Begge foreldre har supert temperament og lettstelte pelser. Ta gjerne kontakt på mail zelini@online.no eller ring oss på tlf: 92821204 for en uforpliktende hundeprat.

VI HAR VALPER FØDT 04.02.17!

 

8 uker

01.04.17: 8 uker og alle har reist til sine nye hjem. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra alle, og det går veldig bra med dem alle. De to siste ukene har vært svært travle, og vi har derfor ikke hatt tid til oppdatering. Det har vært massevis av besøk til valpene, og de har storkost seg ute i hagen i timesvis hver dag. To dager før de reiste fikk vi 10 cm snø, og de elsket det. Her er noen bilder fra de siste ukene:

uke 7 og 8

18.03.17: 6 uker gamle, og full rulle! Nå er vi masse ute og valpene storkoser seg. De er ute i hagen 6-7 ganger hver dag, og i varierende økter tidsmessig alt ettersom hvordan temperaturen og været er. Det er masse besøk  her for tiden, og de møter ikke bare mennesker i alle aldre, men også forskjellige hunder. Det er jo ganske viktig å ha møtt andre hunder enn bare mamma når de etterhvert skal ut i den store verden. Det går en vei forbi hagen vår, så de ser også biler, sykler og andre forbipasserende, så de opplever stadig flere ting som gjør dem forberedt på livet videre.
Alle valpene er nå bortbestilte, og vi er veldig fornøyde med de fremtidige eierne og gleder oss til å bli enda bedre kjent med dem alle. Her er noen bilder fra den siste uken:

6 uker

11.03.17: 5 uker gamle, og nå er valpene morsomme! De tar mye mer kontakt enn før, og har blitt mer bevisst på alt som skjer. De logrer og slår helt krøll på seg når man kommer, og synes det er kjempespennende med besøk. Valpene leker og koser seg, bærer rundt på ting og utforsker stadig nye ting. De er mer og mer rundt i huset, og vi øver i korte stunder også på å være utendørs nå. De synes det er litt kaldt så vi starter med noen få minutter hver dag og øker gradvis.

5 uker

 

04.03.17: 4 uker og nå er det aktivitet her! Vi har flyttet dem til et større rom, og de øver seg på å gå rundt både i dette rommet og tilliggende rom. Noen er naturlig nok tøffere enn andre, og de er ofte tøffe på forskjellige ting. Uansett er de veldig glade og åpne når vi har besøkende her, og det er morsomt å se det typiske spanieltemperamentet vise seg allerede. Vi har tatt noen portretter så dere kan se de forskjellige valpene.

4 uker

25.02.17: 3 uker gamle, og det er en rivende utvikling her nå. De sover fortsatt mye, men er mer og mer våkne. De er blitt bevisste på hverandre, og de leker en hel masse. De hører og ser, og reagerer når man kommer inn i rommet, og tar også mer og mer kontakt med oss. Vi har hatt de første besøkende, og det blir mer og mer travelt framover.
Vi har klippet klør for tredje gang, og de har fått ormekur for andre gang. I tillegg har de så smått begynt å øve seg på å spise noe annet enn morsmelk.

3 uker

18.02.17: 2 uker gamle nå og ting begynner å skje! Flere av valpene har begynt å sjangle rundt som fulle sjømenn, og de prøver så godt de kan å ta seg rundt i kassa. Vi kan se at et par av dem så vidt har begynt å åpne øynene, så neste uke blir spennende, da de vil både kunne se og høre.
Når det gjelder registreringsnavn har vi grublet litt. Vi har alltid temaer på kullene våre, og mange ganger har vi klare idéer om temaet på forhånd. Denne gangen har vi slitt litt mer. Vi har endt opp med et tema som går på pappa's navn. Han heter Boris til daglig, og det er jo et russisk navn. Russere er som kjent glade i alkohol og temaet har med drinker å gjøre.  Hannene skal hete: Straight Up, On The Rocks, Nightcap og Pick Me Up. Tispene skal hete: With A Twist og Shaken Not Stirred.

Her kommer noen bilder fra denne uken:

2 uker

11.02.17: Valpene er allerede 1 uke gamle, og alt går veldig bra. Samtlige har doblet vekten sin siden fødselen, og vi har klippet klør og de har fått sin første ormekur. Her er noen bilder fra første uken:

1 uke

2 dager gamle

dag 1

Første valpen kom kl. 02.30, og den siste kl. 08.40, så i gjennomsnitt en valp i timen altså. Fødselen forløp veldig greit, og og Billie var kjempeflink. 5 av valpene var ganske jevne i vekt da de veide fra 375-410 gr., mens den minste tispen veide 260 gr. Det ser imidlertid ikke ut til å affisere da hun er minst like livskraftig som de andre. Vi fikk altså 6 valper fordelt på 4 hanner og 2 tisper. Noen av hannene kan være ledige til de rette hjemmene.


Far:  CHARLESCROFT RIPPLE'N'ROLL   "Boris"  (venstre bilde)

Jeg har alltid likt Boris' mamma, og har ventet på at det skulle komme en passende sønn etter henne, og her er han! Boris er ung, men har allerede gjort seg markert i ringen. Han har 3 cert i Sverige, 1 cert i Norge samt 2 x BIM.
Han er frisk, og har B-hofter, frie øyne og er cord1 og fucosidosis clear.
Boris er hoppende glad bestandig, og en usedvanlig trivelig kar. Han er ukomplisert og supersnill. Pelsen er lettstelt, og av akkurat passe mengde.

Mor:  ZELINI'S DIRTY DANCING   "Billie"  (høyre bilde)

Billie er 6. generasjon Zelini, og vi er glade for at hun viderefører det utrolige gode gemyttet vi er så stolte av. Hun er usedvanlig lett å ha med å gjøre. Hun har energi, men null stress, og er like blid bestandig. Hun har lettstelt pels og ikke altfor mye av den heller. Til nå har hun tatt 1 cert, 1 res. cert og BIS-3-jr. på NSK's Hovedutstilling 2016.
Frisk er hun også med A-hofter og frie øyne inkl
. gonioskopi.

Boris Billie nov 16

Stamtavle:

 Charlescroft Ripple'n'Roll GBSHCH. Mompesson Cavendish GBSHCH. Mompesson Royal Destiny
GBSHCH. Mompesson Secret Whispers
SEU(u)CH. NUCH. Charlescroft Soho INT SEU(u)CH. Barecho Zuper Playmaker
Charlescroft Magpie
Zelini's Dirty Dancing SEU(u)CH. NUCH. Astrospring's Orion Finnlidens Good By Heart
SEU(u)CH. NUCH. SNVCH. Astrospring's Nyanza
 Zelini's Private Practice Rianlas In The Black at Beresford
NUCH. Zelini's Cappuccino