Generell informasjon

Vi har et lite hjemmeoppdrett med ca. ett kull i året. Kennel Zelini er oppført på Norsk Spaniel Klub's (NSK) oppdretterliste. Vi er dermed forpliktet til å følge Norsk Kennel Klub's etiske retningslinjer for hundeavl, samt de regler gjeldende i NSK for formidling av valper.

Valpene vokser oppe inne i huset, og får dermed meget god pregning på mennesker og andre hunder. Hos oss er de vant til å bli håndtert, og de er vant til alle lyder som er i et vanlig hjem. Det er viktig for oss å bruke mye tid på valper og nye eiere. Dersom det er geografisk mulig vil vi gjerne at nye eiere kommer hit i hvert fall en gang før de henter valpen. Det første besøket er selvfølgelig uforpliktende både for eventuelle valpekjøpere og for oss.

Valpene er ved levering veterinær-undersøkt, og hver valp får med egen veterinær-attest og de blir ID-merket med mikrochips. Ved henting av valpen får valpekjøperne med et rikholdig hefte, utarbeidet av oss, med nyttige tips for den nyblivne hunde-eier. I tillegg får alle med en startpakke med fôr fra Royal Canin, som også inneholder nyttig informasjon om fôring. Valpene blir registrert i Norsk Kennel Klub, og valpekjøperne mottar registreringsbeviset 4-6 uker etter at de har fått valpen. Alle valper er forsikret hos Agria så lenge de er hos oss, og dersom valpekjøper velger samme forsikringsselskap slipper man karenstiden som normalt er på 20 dager.

Etter at valpene våre har flyttet til sine nye hjem prøver vi å gi en så god oppfølging som mulig. Vi gir råd, og veileder våre valpekjøpere etter beste evne. Det første året klipper vi valpene gratis for at valpekjøperne skal kunne lære det selv. Vi prøver også å hjelpe til med treningstips, og hjelper gjerne de av valpekjøperne som vil med å stille ut hunden. Det at vi har bare ett kull i året gjør at vi har kapasitet til å følge opp slik vi ønsker det, og det gjør også sitt til at mange av hundene kommer på utstilling eller prøve, slik at vi får vist en bredde på oppdrettet, og ikke bare toppene. Og er man ikke interessert i utstilling eller prøver, så følger vi like gjerne opp for at hunden skal fungere i det daglige så godt som mulig. Det er jo tross alt det viktigste.

Vi bruker kun friske hunder med godt temperament, og er svært opptatt av dette. Alle avlshunder er HD-undersøkt og øyenlyst u.a. De er så rasetypiske som mulig, både utseende-messig, temperamentsmessig og forhåpentligvis jobbemessig.

Vi p� kennel Zelini pr�ver � finne den valpen som passer deg og din familie best! Lykke til!